Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Люто говеждо по Съчуански

Люто говеждо по Съчуански

Люто говеждо по Съчуански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Любителите на пикантното ще се влюбят в него, всички останали също"

Необходими Продукти

  • говеждо филе - 400 г, нарязано на тънки ивици
  • чесън - 1 скилидка ситно нарязан
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен, ситно нарязан
  • люти чушки - 2 бр. пресни, ситно нарязани
  • бульон - 375 мл зеленчуков
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. слабо солен
  • черен пипер - прясно смлян
  • китайско зеле - 400 г, нарязано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути.

Добавете царевичното брашно със соевия сос. Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти- около две минути

Подправете със смлян черен пипер. Сложете нарязаното китайско зеле и запържете за около две минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: