Меденки за Великден

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
959
1k
8
19/04/2017
"Ефектни и лесни за приготвяне меденки, с които да изненадате всички с повод или без"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 139
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата заедно със захарта, докато побелее. След това към яйчената смес се прибавя и канелата. Разбърква се хубаво. Прибавя се и олиото. Отново се разбърква. Медът се разтапя и се прибавя към сместа. Разбърква се хубаво.

След това се прибавя и една щипка сода за хляб. Брашното се пресява и след това постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Тестото първо става ронливо/на трохи, но продължавайте да месите.

Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден. Изрязаните меденки се редят в тава, която е застлан с хартия за печене.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 18-200 градуса, за около 5-6 минути. Отгоре се украсавят с фондан.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар