Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с елда, броколи и зеле

Пилешко с елда, броколи и зеле

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пилешко с елда, броколи и зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Здравословно и вкусно, едно предложение за обяд за всички, които не са склонни да правят компромис с вкуса"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 пеперуди
  • елда - 300 г
  • броколи - 1 бр.
  • зеле - половин зелка
  • куркума
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме елдата в съотношение 1:3 в подсолена вода. Готова е, когато зрънцата се разпукат. (15-тина минути след като заври водата).

Нарязваме пилешкото на късчета. Броколито ще стане по вкусно, ако се бланшира предварително, но не е задължително.

Нарязваме зелето и броколито. В голяма тава смесваме всичко, включително подправките, доливаме малка чашка вода и запичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: