Начин на приготвяне
Приготвяме соса, като нарязваме крушата на кубчета, сипваме парчетата в тиган и заливаме с кленовия сироп. Загряваме за 5 минути и сваляме от огъня. Добавяме орехите и конфитюра и разбъркваме.
След това приготвяме тестото: В купа сипваме брашното, бакплувера, канелата и захарта.
Правим кладенче в средата и сипваме жълтъка и млякото. Разбъркваме до получаване на гъсто, гладко тесто. Добавяме маслото и орехите и разбъркваме.
В друга купа разбиваме белтъка, след което го добавяме в тестото. Внимателно разбъркваме сместа.
Печем гофретите в гофретник, според инструкциите на уреда. При сервирането можем да намажем /полеем/ предварително гофретите или да поднесем соса отделно в сосиера.