Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа и в нея се чукват двете яйца. След това пресният лук се нарязва на ситно и се добавя към каймата. Добавят се също галетата, черният пипер, чубрицата и кимиона.
Всичко се омесва хубаво. Покрива се с домакинско фолио и престоява поне 30 минути в хладилник, каймата да поеме ароматите от подправките.
През това време се обелват картофите, измиват се и се нарязват на кръгчета в дълбока купа. Поливат се със зехтина, добавят се черният и червеният пипер, сол и чубрицата.
Пресният лук и копърът се нарязват на ситно и се слагат към картофите. Разбъркват се да се разнесат подправките по картофите. Тавичка се намазва с олио и в нея се подрежда цветето.
От каймата се правят малки кюфтета, които се слагат в тавичката и между тях се пъхат по 2- 3 от овкусените картофи. В средата на тавата се прави тичинката на цветето отново от картофите.
Пече се в леко загрята фурна за около 30 минути или до готовност на картофите. Накрая по желание цветето може да се поръси с настърган кашкавал.