Начин на приготвяне
Маслото се разбива с захарта до получаването на пухкав крем. Добавят се яйцата, при непрекъснато разбиване. Разбива се до гладък крем.
В купа се пресява брашното, добавят се какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбърква се.
Сухите съставки се сипват внимателно към маслената смес, при непрекъснато бъркане, до пълното хомогенизиране на сместа.
Ябълките се обелват и се почистват от семките.
Тестото се изсипва в правоъгълна кексова форма, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре се нареждат ябълките и се притискат.
Кексът се пече около 90 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Леко охладения кекс се наръсва обилно с пудра захар.