Начин на приготвяне
С миксер се разбива много добре омекналото масло със захарта, докато стане на пухкава смес. Едно по едно се прибавят яйцата и се разбъркват и те добре с миксера.
Добавя се млякото, ванилията и пресятото брашно. Разбърква се до хомогенна смес. Накрая се слагат портокаловите корички.
Взема се кексовата форма и се намазва и набрашнява добре. Изсипва се половината от сместа, а останалата част се размесва с кафето и какаото, след което се излива върху другата.
Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 55 минути, като от време навреме се проверява с шишче как е изпечено. Някои фурни са по-мощни и изискват по-малко време за печене.
След като кексът се изпече се остава да се охлади добре. Прави се глазура от пудра захар, разбъркана с изстинало кафе до гъста каша и се разпределя над сладкиша. Идеален!