Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Пролетен киш с лапад и киселец

Пролетен киш с лапад и киселец

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пролетен киш с лапад и киселец
Снимка: Людмила
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Нахранете всичките си сетива с този вкусен и великолепно изглеждащ пролетен киш"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • киселец - 1/2 връзка
  • пресен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
  • чушки - червена
  • Тесто
  • брашно - 1 чаша
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 40 г
  • вода - 1/2 чаша
  • сол
  • сода бикарбонат - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направих тестото.

За целта сложих брашното в дълбока купа. Прибавих яйцето, студеното настъргано масло, сол, щипка сода, започнах да меся и докато стане на трохи, после добавих водата, може да поеме по малко количество. Трябва да стане меко маслено тесто.

Оставих го завито във фолио в хладилника, а през това време си измих и нарязах зелениите, лука и чесъна.

Извадих тестото и го разточих на кора, която да е малко по-голяма от формата, моята е 28 см. Трябва да има тесто и по стените.

Надупчих го с вилица, за да не се надига при печене.

Пекох на 180 градуса до лек розов загар.

По време на печенето задуших зелениите в олиото на среден котлон.

Извадих основата и разпределих отгоре й плънката от лапад и киселец, поръсих с натрошено сирене, залях с две яйца и прясно мляко, разбити добре заедно, и поставих парченца червена чушка за красота.

Пекох киша пет минути отгоре и отдолу и после само отгоре до запичане.

Пролетният киш с лапад и киселец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: