Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Черни миди с шафран и макарони

Черни миди с шафран и макарони

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Черни миди с шафран и макарони1 / 2
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 1. 8 кг черни (с черупките)
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 25 г
  • бяло вино - 150 мл
  • гъби - 50 г нарязани
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • течна сметана - 220 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • макарони - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите под течаща вода. Ако има отворени миди, ги изхвърлете. Сварете почистените миди, заедно с черупките в тенджера, като прибавите половината вино и дафиновия лист. Когато мидите се отворят, са готови.

Ако има неотворени миди ги изхвърлете, защото са негодни. Почистете мидите от черупките им. В тенджера сварете макароните и ги отцедете.

В тиган загрейте маслото и в него запържете лука, докато леко омекне.Добавете гъбите и пържете около 3-4 минути. Добавете останалото вино, черния пипер и шафрана и варете, докато течността се изпари наполовина.

Намалете температурата и добавете сметаната и мидите. Когато леко кипне свалете от котлона и добавете жълтъка с непрекъснато бъркане.

Изсипете сместа с мидите врху макароните и сервирайте веднага.

Ястието е чудесно с охладено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: