Начин на приготвяне
Нарежете корите на четвъртинки и ги сварете в тенджера с вода за около 2 часа. Отцедете ги много добре и ги претеглете на грамаж.
В тенджерата сипете толкова захар, колкото е грамажът на корите. Долейте прясна вода, колкото да ги покрие.
Кипнете и когато захарта се разтвори и сиропът кипне изключете котлона. Оставете в този вид за 1 нощ. На сутринта отново кипнете и оставете на слаб огън да къкри, докато сиропът почти изчезне.
Извадете корите на решетка, покрита с пергаментова хартия. Процесът на изсушаване може да ускорите, като сушите в специален уред или оставите корите в съвсем слабо включена фурна с открехната вратичка.
Изсъхналите кори нарежете на малки кубчета. Може да ги съхранявате в херметично затворена кутия в хладилник за около 1 месец.
Добавяйте ги към различни сладкиши. Придават страхотен аромат.