Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Хрупкав домашен чипс с задушен чесън и копър

Хрупкав домашен чипс с задушен чесън и копър

Хрупкав домашен чипс с задушен чесън и копър
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Домашен чипс за приятели, с вкус и аромат, които повеляват да се запасите с доста бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (по - големи)
  • чесън - 1 главичка
  • копър - сух
  • зеленчукова подправка - на прах
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и нарежете на уред за рязане. Ако нямате такъв можете да използвате ренде за зеле или широка белачка за картофи.

В тенджера сипете повече олио или използвайте фритюрник. Загрейте и сложете от чипса толкова колкото да са облети с мазнината.

Пържете до хубав червен загар. Обелете чесъна и счукайте или смачкайте, сипете малко олио и съвсем малко вода колкото да се задуши, а не запържи.

Като свалите от котлона поръсете с копъра, готовия чипс поръсете с чесновото олио, по желание посолете с подправката и малко сол.

Хрупкавият домашен чипс с задушен чесън и копър е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: