Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Патешки сърца по селски с вино и лук

Патешки сърца по селски с вино и лук

Патешки сърца по селски с вино и лук
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Търсихме перфектното мезе за вино и за бира и май го открихме Опитайте тези патешки сърца по селски с вино и гласувайте по ... стомах"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 500 г
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 к.ч
  • доматен сок - 250 мл
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • червен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разрежете всяко патешко сърце през средата и почистете, ако има кръв, хубаво ги измийте в няколко води, нарежете ги на по-дребни парченца.

Нарежете лука на средни парчета, сипете олиото в дълбок тиган или тенджера и добавете сърцата.

Запържете ги леко и сипете виното, разбъркайте и оставете за няколко минути след което прибавете и доматения сок.

Оставете да къкри на слаб котлон, като поизври сока сипете и лука, овкусете с белия пипер, чубрицата и бульона.

Бъркате и наблюдавате като остане на мазнина можете да сервирате вкусното мезе.

Патешките сърца по селски с вино и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: