Начин на приготвяне
Вземете едно голямо парче обезкостени свински гърди. Изберете го по възможност с равни части месо/сланина, така че да е хем мазничко, хем да има и месце.
Нарежете на парчета с дебелина около сантиметър. Сложете ги в найлонов плик и с чукче за месо ги начукайте леко, без да ги изтънявате прекалено. В купичка сложете всички подправки и ги разбъркайте.
Сложете парчетата месо едно до друго и поръсете с подправките от двете страни и с ръка ги втрийте в месото. Поставете парчетата в плик и сложете в хладилник за 2 часа.
Преди печене извадете месото, махнете плика и оставете на стайна температура за половин час.
В купичка сипете виното, лъжица течен мед и сока на половин лимон, разбъркайте. Вземете голямо парче лист хартия за печене, намажете го с малко зехтин, сложете месото в средата и завийте с хартията от всички страни като пакетче, като от едната страна оставете малък отвор.
Преместете така направеното пакетче с месото в тавичка. През свободния отвор сипете течните съставки, мушнете необелена скилидка чесън и внимателно прегънете хартията така че да затворите отворчето, за да не изтече течността.
Включете фурната на 180 градуса и сложете тавата. Задушете месото за час, след което извадете внимателно тавата, разтворете пакетчето отгоре, така че да се покаже изцяло месото и върнете във фурната за още 15мин до златисто.
Поднесете печените гърди с резени лимон и поръсени със свеж магданоз.
Коментари