Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се измиват и поставят в тенджера, покрити с вода и малко сол се варят за 5 минути и се прецеждат.
Сваряват се морковът и яйцата, морковът се реже на малки кубчета, а от яйцата се нарязват само белтъците.
В купа смесваме пилешки дробчета, нарязани сварени яйца, зелен лук, магданоз, копър, моркови. Поръсва се с малко сол и черен пипер, разбърква се. Отделно се разбиват с тел яйцата с щипка сол и сипваме в купата при дробчетата.
Приготвя се продълговата форма за кекс, като се намазва с олио и поръсваме с брашно. Сипва се сместа и отгоре се заравнява.
Фурната загрята на 180 градуса, печем докато стегнат яйцата, около 35-40 минути. При натискане отгоре с пръсти е твърдо и се изважда от формата в чиния, като си помагаме с лопатка.
С къдрав нож соленият кекс се реже на парчета и сервираме със зелена салата.
Страхотно мезе с чаша вино и добри приятели!
Кексът от пилешки дробчета с яйца е готов.
Коментари