Заек с лапад

08/05/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 123
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заешкото месо, хубаво го осолете, поръсете с черен пипер и лимонов сок и оставете в покрит съд на хладно за 6 часа.

Загрейте олиото и запържете заешкото до зачервяване, след което поръсвате с червен пипер.

Добавете нарязания на полумесеци кромид, настъргания морков, скълцания чесън и цялата люта чушка.

Хубаво объркайте и оставете да се задушава на слаб огън.

Добавете доматите, разбъркайте и след няколко минути добавете почистените и нарязани зелен лук и лапада.

Отново задушете всичко и овкусете с подправки. Прехвърлете в гювеч или друг съд с капак.

Поръсете отгоре с джоджена и сложете да се пече на 160 около 1:30 часа.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар