Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пасти с портокалови корички и глазура Дулсе де лече

Пасти с портокалови корички и глазура Дулсе де лече

Пасти с портокалови корички и глазура Дулсе де лече3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
10
"Има причина винаги да сме толкова усмихнати - ние вече сме опитвали от тези страхотни пастички с глазура"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • портокалови корички - 9 г (купувам ги от Кауфланд)
  • за крема
  • ванилия - 1 пудинг
  • захар - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • портокалови корички - 1/2 пакетче от 9 г
  • за глазурата
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 250 г
  • прясно мляко - 10 с.л. за сиропиране на най горния блат
  • сладко - по избор (аз сложих от вишни)
  • портокалови корички - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се какаото, брашното и бакпулвера. Изсипват се портокаловите корички и се разбърква добре с лъжица. Пече се в правоъгълна тава на 180 градуса до суха клечка - около 30 минути.

Блатът се разполовява на 2 равни части и всяка част се разделя на още 2 блата. Получават се 4 тънки блата. Аз си ги режа с дълъг нож, но може и с конец.

Приготвяте си глазурата, като сложите на котлона млякото и захарта.Отнема около час и половина докато се сгъсти сместа.Бъркайте в началото през 3 4 мин, а в края постоянно за да не загори.Получава се карамелена смес със светлокафяв цвят.

Крем: В 100 мл мляко се разтваря пудингът и какаото, в останалото мляко се слага захарта и се оставя да заври. Добавя се разтвореният пудинг и се бърка до завиране. Добавяте коричките и разбърквате.

В поднос се слага единия блат, отгоре се полива с 1 част от горещия пудинг (който сте разделили на 3 части). Слага се втория блат и сладкото по избор се смесва с 2-рата част на пудинга и заливате блата. Следва 3 блат и пак само пудинг.

След като поставите най горния блат сиропирате с прясно мляко. Затопляте леко глазурата при непрекъснато бъркане и заливате отгоре.

Понеже глазурата започва да се втвърдява бързо, с конец разрязвате на 10 пасти и поръсвате с останалите портокалови корички. Оставя се в хладилник за 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: