Начин на приготвяне
Пригответе тесто от посочените продукти или използвайте готово тесто за пица. Накъсайте го на еднакви топки (от горните продукти се получават между 16-20 топчета в зависимост от големината).
Пригответе соса Маринара, като загреете зехтина на умерена температура и запържите лука до омекване (около 8 мин.) Добавете доматеното пюре и разбъркайте хубаво. След 2-3 мин добавете доматения сос и подправките.
Намалете температурата на котлона и оставете соса да къкри на бавен огън до сгъстяване (около 30 мин.)
Вземете едно парче от тестото и го разплескайте върху поръсена с брашно повърхност.
Намажете го със сос Маринара (около 1 с.л.), като оставите празен ненамазан ръб. Поръсете малката пица с накъсани парченца бекон и моцарела. Намажете с мъничко вода празното ръбче тесто.
Оформете бохча като хванете ръбче тесто и след това сгънете като плисе и така въртете и сгъвайте, докато оформите бохча и затворите плънката вътре. Можете и просто да хванете не намазаните ръбчета и да ги залепите с въртеливи движения, като се придържате към основната форма - като бохча или бомбичка.
Поставете готовите бомбички в застлана с хартия за печене тава. Сипете зехтина в чаша и изсипете в него предвидените подправки. Намажете бомбичките с четка със зехтина.
Вземете дървено шишче или клечка за зъби и боднете една малка дупка там, където се затварят краищата на тестото.
Запечете мини пиците в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. Като станат златисти, ги извадете и ги намажете отново със зехтина с подправките. Върнете във фурната и печете още около 15 мин.
Пиците бомбички с бекон и моцарела са много вкусни.