Овесена пица

Анелия ЦоневаАнелия ЦоневаГотвач92175161
24/04/2017
"Приготвихме специално за вас здравословна и много вкусна пица - за да може да си хапнете повечко без угризения "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 164
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете овесените ядки с мелничка на фино брашно.

В купа разбийте яйцето и добавете брашното. На тънка струйка добавяйте водата, като бъркате енергично. Трябва да се получи тесто като за палачинки. Оставете да престои 30 мин. За това време трябва да се сгъсти малко повече от консистенцията на боза. Ако е по-гъсто, добавете вода, ако ви се стори рядко - добавете още овесено брашно /може и бяло, ако сте свършили овесеното/.

Намажете с краве масло подходяща за печене тава и поръсете с брашно. Излейте тестото и разпределете равномерно с лъжица. Поръсете с риган и печете на 200 градуса, докато се стегне.

Наредете обезкостени маслини, разделени на две. Отгоре подредете гъби на шайби, а върху тях - домати на тънки кръгчета. Запечете, докато блатът отстрани стане хрупкав като бисквита, а доматът се запече.

Когато пицата е готова, натрошете синьото сирене и оставете на изключена фуна само да се разтопи.

Пицата е изключително лека със страхотен много тънък блат и страшно здравословна, затова може да си позволите да похапнете повечко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар