Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Виенски млечен хляб

Виенски млечен хляб

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Виенски млечен хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Сладък австрийски хляб за онези, които знаят, че няма да му устоят"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • стафиди - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта, солта и лимоновата кора до гъст крем. На части към тази смес започваме да добавяме брашното с бакплувера и млякото.

След като сме разбъркали хубаво сместа сипваме в нея и стафидите.

Намасляваме и набрашняваме формичка за печене и в нея изсипваме тестото. Печем в умерена фурна за около 45 минути.

След като изстине сладкишът, го обръщаме в подходяща чиния за сервиране, която предварително сме намазали с разтопено масло. Поръсваме го с пудра захар, смесена с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: