Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото мляко и захарта - да шупне за 10 мин. Добавете топлата вода олиото и белтъка от яйцето.
Пресейте брашното и добавете солта. Направете кладенче и сипете течната смес. Замесете меко и лепнещо тесто за домашен хляб.
Оставете да втаса за 30 минути. Премесете тестото и разделете на 16 топки. Върху всяка топка сложете парче масло и с ръце месете, докато маслото се усвои от тестото.
Наредете топките в тава върху хартия за печене.
Намажете с разтопеното масло и малко олио. Оставете питката на топчета да втаса за 20 мин.
Намажете с жълтък и малко прясно мляко.
В предварително загряна фурна печете на 170 °C за около 45- 50 минути.
Уникален млечен маслен хляб!