Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Млечен маслен хляб

Млечен маслен хляб

ВаняВаня
Новак
6241346
Млечен маслен хляб
Снимка: Ваня
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Уникален млечен маслен хляб - най-доброто допълнение към всяка гозба."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 3 с.л. равни
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 с.л. равна
  • вода - 100мл
  • олио' 50 мл
  • брашно - 5 ч.ч. + за доомесване
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото мляко и захарта - да шупне за 10 мин. Добавете топлата вода олиото и белтъка от яйцето.

Пресейте брашното и добавете солта. Направете кладенче и сипете течната смес. Замесете меко и лепнещо тесто за домашен хляб.

Оставете да втаса за 30 минути. Премесете тестото и разделете на 16 топки. Върху всяка топка сложете парче масло и с ръце месете, докато маслото се усвои от тестото.

Наредете топките в тава върху хартия за печене.

Намажете с разтопеното масло и малко олио. Оставете питката на топчета да втаса за 20 мин.

Намажете с жълтък и малко прясно мляко.

В предварително загряна фурна печете на 170 °C за около 45- 50 минути.

Уникален млечен маслен хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: