Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Млечен хляб в хлебопекарна

Млечен хляб в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Млечен хляб в хлебопекарна
Снимка: Станислава Армянова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
182 мин.
Порции
1 бр.
"Рецептата от нас, продуктите от вас, а печенето го оставете на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - около 50 мл
  • бяло брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 и 1/3 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива и се сипва в мерителен съд. При него се налива вода, докато стигне 100 мл.

Общо яйце + вода трябва да са 100 мл.

Прибавя се и прясното мляко.

Слагат се сол, захар и масло.

Отгоре се изсипва брашното и върху него - маята. Маята не трябва да се опира във водата.

Печем в хлебопекарната за бял хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотен млечен хляб♥️Благодаря за хубавата рецепта!!!
19.08.2023 22:13