Начин на приготвяне
В купа сипете нарязаното на кубчета свинско. Прибавете подправките и оставете месото за 1 час в хладилника.
Сварете киселото зеле до омекване. В тиган загрейте олио и изпържете месото до златисто. Извадете го в купа и покрийте.
В същия тиган запържете лука, нарязан на дребно. Прибавете чесъна и червения пипер (внимавайте да не загори). В подходяща тавичка изсипете свареното зеле. Прибавете лука и месото.
Хубаво разбъркайте, за да се смесят добре. Сложете тавата във фурната на 200 градуса, налейте малко вода и гответе около 35 минути.
В купа налейте готварската сметана и в нея разтворете брашното.
Изсипете сместа в тавата, разбъркайте и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Свинското с кисело зеле и сметана е много вкусно.