Начин на приготвяне
В тенджерка сипете млякото. След като заври, прибавете захарта и разбъркайте. В купа разбийте жълтъците с пудинга и сметаната.
Към сместа налейте на тънка струя врялото мляко. Върнете обратно в тенджерката и бъркайте, докато започне да се сгъстява.
Свалете от котлона и добавете ванилията. Оставете крема леко да се охлади. Нарежете козунака на парчета.
В подходяща форма наредете един ред от козунака. Леко го сиропирайте и изсипете една част от крема.
Върху него разпределете част от сладкото. Покрийте с втори ред от козунака и така до изчерпване на количеството. Завършете с парчета от козунака. Поставете формата в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ.
След като тортата вече е стегнала, я преместете върху поднос. Намажете я с разбита сметана.
Отстрани панирайте с кокос или леко запечени филирани бадеми.
Отгоре украсете козуначения сладкиш с пресни ягоди и върнете в хладилника.
Козуначената торта с крем и сладко от боровинки е готова.