Начин на приготвяне
Пилешките гърди, ако са голямо парче, тип пеперуда се разрязват на две, а след това всяка половина може да се сцепи да стане по-голямо и тънко парче. Всяка половина се натърква със зехтин и се овкусява със сол и микса от пипери, като подправките се втриват хубаво в месото.
Гърдите се оставят настрани и в добре загрят тиган се разтопява маслото. Гъбите се нарязват на дребни парчета и се добавят към маслото в тигана, когато загрее.
Те също се овкусяват със сол и пиперите. Когато се задушат хубаво се слага от тях върху пилешките гърди и се завиват като вретено. Подреждат се в йенска тавичка поливат се леко със зехтин и се покриват с капак.
Пекат се до готовност на пилешките гърди, а когато са готови се изваждат и се запичат на скара за около една минута от всяка страна, колкото да поемат аромата на скара.
Докато се пекат рулцата в тенджера се налива готварската сметана да се затопли. През това време се настъргва кашкавалът и се нарязва на парчета топеното сирене.
Когато е готова сметаната се добавят кашкавалът и сиренето. Бърка се до разтопяване и хомогенизиране на сместа и сосът е готов. Рулцата се подреждат в чиния и се поливат със соса. Сервират се топли.
Коментари