Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Пролетен киш със синьо сирене

Пролетен киш със синьо сирене

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пролетен киш със синьо сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кулинарни приключения от Франция - пролетен киш с уникален вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • синьо сирене - 100 г
  • извара - 300 г
  • сол
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • зехтин
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме и задушаваме в зехтин измитите, почистени и нарязани спанак и зелен лук. Посоляваме.

В купа разбиваме яйцата с млякото. Добавяме 2/3 от натрошеното сирене, изварата и задушените зеленчуци. Разбъркваме добре.

Намазваме с разстопено масло малка тавичка и изсипваме сместа. Печем до готовност. Преди да извадим от фурната поръсваме със синьо сирене и изчакваме докато се разтопи. Сервираме с кисело мляко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: