Начин на приготвяне
Пилешките бутчета ги кипвате за 15 минути в тенджера с 1 ч.л. сол и ги измивате на течаща вода.
Гъбите предварително сте ги нарязали и сварили в отделна тенджерка за 10-15 минути, след което ги изцеждате през гевгир.
Нарязвате лука на ситно, настъргвате моркова и ги поставяте в тиган с 4-5 с. л. олио да ги задушите, към тях прибавяте прецедени от водата гъби.
Също към тях добавяте 1 ч. л. сол, щипка черен пипер, щипка куркума и 300 мл вода.
В тава изсипвате 300 г ориз, добавяте задушените лук, морков и гъби. Разбърквате с лъжица да стане равномерно ориза и зеленчуците в тавата и подреждате пилешките бутчета.
Доливате вода да покрие ориза и бутчетата. Може да добавите още малко сол и на ситно нарязан магданоз.
Слагате тавата във фурната и печете ориза на фурна на 180 градуса за 30-40 минути.
Пилешките бутчета с ориз и гъби на фурна са много вкусни.