Пълнени яйца с топено сирене

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
123
415
550
109
2
27/04/2017
"Няма как да сбъркате с това предястие, както и с питиетата към него "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 160
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата измийте добре и сложете в подходящ съд да заврат. Варете до твърдо състояние. Охладете и обелете всяко едно.

След това разрежете на двете приблизително еднакви половини всяко яйце. Извадете внимателно жълтъците в отделна купа. Към тях прибавете майонезата, солта и киселото мляко.

Кашкавалът настържете и прибавете към жълтъците, майонезата и киселото мляко. Накрая сложете и топеното сирене. Всичко това смесете, намачкайте и бъркайте до хомогенност.

Получава се гъста лепкава смес. От нея с малка лъжичка или шприц напълнете мястото на жълтъците. Ако ви остане от тази смес сложете около половинките пълнени яйца.

Най-отгоре поръсете с чубрица и червен пипер. Сложете по малко лютеница като завършек.

Получава се интересно предястие.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар