Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Прясно зеле със свински късчета на фурна

Прясно зеле със свински късчета на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Прясно зеле със свински късчета на фурна5 / 5
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Свърши ли киселото, минаваме на прясно зеле със свинско, но от него не се отказваме"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 бр. пресни зелки
  • свинско месо - 800 г от плешка
  • домати - 1 консерва (около 800 г)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • зелен чесън - връзка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Измийте и подсушете. Посолете със сол и черен пипер. Запържете в олиото от всички страни и прехвърлете в тавичка.

Зелето е прясно и зелките са все още малки, затова използвам две. Нарежете на ивици и претрийте със сол. Запържете го в същата мазнина, където сте пържили месото.

Долейте и чаша вода. Разбъркайте и задушавайте докато омекне и промени цвета си. Прибавете доматите.

В отделен съд запържете главата лук и червения пипер и добавете към зелето. Разбъркайте и оставете още малко на котлона.

Прехвърлете зелето върху месото, така че да го покрие, заравнете с помощта на лъжица и сложете във фурната да се пече за час.

Поднесете със ситно нарязан пресен чесън и украсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: