Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Прасковено желе с мус от бял шоколад

Прасковено желе с мус от бял шоколад

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Прасковено желе с мус от бял шоколад
Снимка: Анонимен
2 / 3
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Ако в Рая не сервират такъв десерт, не е никакъв Рай"

Необходими Продукти

  • За муса
  • течна сметана - 1/2 ч.ч.
  • бита сметана - 320 г
  • бял шоколад - 250 г
  • За желето от праскови
  • праскови - 250 г от компот
  • захар - 70 г
  • желатин - 8 г на листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме първо с приготвянето на прасковеното желе. Обелваме прасковите и ги изцеждаме. Пасираме ги. Накисваме желатина в студена вода, според указанията на опаковката.

Взимаме 1/3 от пасираните праскови и ги загряваме в тенджера, заедно със захарта. Когато заврат, добавяме отцедения желатин. Той трябва да е добре разтворен. След това добавяме и останалото прасковено пюре и разбъркваме.

Разпределяме желето в купички. Желето трябва да е изстинало преди да добавим муса.

За муса начупваме в купа белия шоколад. В тенджера кипваме течната сметана и я изсипваме върху белия шоколад. Разбъркваме с не много енергични движения, до получаване на гладък и пухкав крем.

Оставяме го да изстине съвсем. Не трябва да е топъл. Ако температурата в помещението е висока, след като са минали 5-6 минути от разбъркването, може да вкараме крема за малко в хладилник.

Добавяме битата сметана към шоколадовия крем, като разбъркваме внимателно със шпатула. Изсипваме готовия мус върху прасковеното желе в купичките. Прибираме в хладилника за около 2 часа.

Сервираме муса, украсен с настърган с нож бял шоколад и по-ситно настърган черен шоколад, колкото само да се получи контраст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: