Начин на приготвяне
Първо започваме да си подготвяме продуктите за плънката.
Слагаме ориза в тенджера като поставяме 1 ч.ч. ориз и наливаме 3 ч.ч. вода. Варим до готовност, а може и да е полуготов защото след това поставяме ястието във фурна. Обелваме лука и нарязваме на дребно.
В тиган с малко олио поставяме нарязания лук и задушаваме, след което и каймата. Дърпаме от котлона и оставяме да изстине.
През това време си настъргваме кашкавала на най-ситното на рендето. В тавичка поставяме хартия за печене и започваме да редим.
Първо поставяме гъбите, които предварително сме извадили и отцедили, след това настъргания кашкавал, варения ориз. Разпределяме и каймата с лука и накрая нареждаме боба.
Започваме да си приготвяме и така нареченото тесто: Вземаме съд, в който счупваме трите яйца, прибавяме киселото мляко, брашното, хлебната сода, която предварително сме я загасили с оцет и накрая солта. Разбъркваме много добре и заливаме слоевете с тестото.
Поставяме съда в печката и печем на 175 градуса за 40 мин. Когато вече паят е готов вадим и оставяме за около 35-50 минуити, след това обръщаме.
Коментари