Ризото с шафран и зелени подправки

28/04/2017
"Разкошно ризото, което няма нужда от реклама или представяне - само от приготвяне и изяждане "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо633
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и зехтина и запържваме лука за 4-5 минути. Добавяме ориза и продължаваме да пържим още 2-3 минути. Сипваме виното и задушаваме, докато течността се изпари.

Загряваме бульона и към него добавяме шафрана. Взимаме 200 мл от него и заливаме ориза.

Задушаваме ориза, докато поеме целия бульон, а след това го заливаме с още 200 мл бульон и така варим, докато не вкараме целия бульон.

Накрая оризът трябва да е пухкав и мек. Отместваме го от котлона и към него сипваме лимоновата кора, зеления лук, магданоза, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.

Сервираме ризотото в подходящи чинии с настърган на едро пармезан и поръсено с нарязан зелен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар