Ретро питка с царевично брашно и сусам

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
123
416
550
109
2
27/04/2017
"Ретрото никога няма да излезе от мода, защото всеки иска да опита от нашата ретро питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 962
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Малка част от млякото затоплете, сложете захарта и натрошете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути да се активира.

Поставяте в съд за месене двата вида брашно. От едното яйце оставете белтъка.

Жълтъка заедно с останалите две яйца сложете при брашното. След това киселото мляко, прясното мляко и солта.

Разтопете маслото и също прибавете в съда за месене.

Когато маята е готова прибавете и нея и започнете да месите до получаването на меко тесто с жълт цвят и лека консистенция.

Оставете за около два часа да бухне тестото. На дъното на тава за печене намажете малко масло.

Късайте топки от тестото и оформяйте питката под формата на цвете.

Печете на фурна около 160-170 градуса до готовност. Намажете с отделения белтък и поръсете със сусам.

Върнете обратно във фурната за малко за да изсъхне яйцето. След това задушете питката и се наслаждавайте на вкуса й.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар