Начин на приготвяне
Разбъркайте заедно брашното, захарта, солта, сухото мляко, сухата мая и ванилия. Долейте топлата вода и разбитото яйце.
Оставете в капак да се активизира сместа за 15 минути. След това добавете маслото и разбъркайте много добре.
Добавяйки брашно, замесете гладко и нелепнещо тесто. Готовото тесто оставете на стайна температура да втаса около 45 минути.
След това го разстелете върху намазнена повърхност на кора с дебелина 1 см.
С помощта на чаша изрежете донътите, като им правите и малка кръгла дупчица в средата. Оставете ги да втасат върху плота за още 45 минути.
Загрейте олио в дълбок тиган на слаб котлон и пускайте донътите да се изпържат от двете страни.
Готовите донъти отцеждайте върху кухненска хартия и след това ги покрийте с желаната от вас глазура или пудра захар.
По желание ги напълнете със щприц със сладко, течен шоколад.
Коментари
10-тина при мен
Много хубава рецепта.Поздравления от мен.