Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Зеленчуков терин с крема сирене

Зеленчуков терин с крема сирене

Зеленчуков терин с крема сирене
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Специалното ни предложение за всички онези наши приятели, които са вегетарианци"

Необходими Продукти

  • замразени зеленчуци - 500 г микс
  • мариновани гъби - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • крема сирене - 250 г
  • чери домати - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се сваряват за пет минути в подсолена вода. Изваждат се в гевгир и се оставят да се изцедят.

С телена бъркалка се разбиват яйцата със сиренето. Добавят се гъбите, зеленчуците, черния пипер и сол на вкус.

Хубаво се разбърква и сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма.

Доматите се слагат отгоре, без да се притискат.

Пече се на 170 градуса около 40 минути или до суха клечка.

Готовият терин се оставя да се охлади за кратко и се обръща върху поднос.

Зеленчуковият терин с крема сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: