Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта на водна баня, докато започнат да се сгъстяват. След това отместваме, за да се охлади, като бъркаме непрекъснато. След това прибавяме брашното и размекнатото масло.
Готовото тесто изсипваме в намаслена и набрашнена форма за печене и слагаме да се пече - отначало на умерена температура, а след това - на по-силна.
Готовия блат оставяме да изстине, след което го разрязваме хоризонтално на две части.
Приготвяме шоколадовия крем:
Разтопяваме шоколада на водна баня и го отместваме. Добавяме сметаната и ванилията и разбъркваме добре.
Сиропираме по желание двете платки за торта и намазваме с шоколадовия крем едната, а другата поставяме отгоре.
Намазваме тортата с бита сметана, поръсва се с настъргания шоколад и по стените се посипва с бисквити. Украсява се отгоре с бонбоните.