Начин на приготвяне
Овкусете пилето с подправките: разбъркайте заедно пушения червен пипер, солта, чесъна на прах, черния пипер и смляния риган в голяма купа.
Поставете пилешкото в купата и го оваляйте, за да се покрие напълно с подправките. Можете да направите това няколко часа по-рано или точно преди готвенето. По ваш избор.
Колкото по-дълго пилето седи в подправките, толкова повече вкусове ще проникнат в месото.
Сложете в голям тиган 1 с.л. зехтин и нарязания лук. Запържете леко, добавете изцедения нахут.
Прехвърлете в тава за печене, загрейте фурната на 200 градуса. Сложете в тавата и овкусените пилешки бедра. Добавете малко от водата от нахута. Печете около 50 минути.
Поднесете поръсено с лимонов сок, лимонова кора и магданоз.
Печеното пиле с нахут и пушен пипер е много вкусно.