Съботни бухти

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Съботни бухти1 / 2
12/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25-30 бр.
"Днес ще ви представим тези уникално пухкави домашни бухти - вървят с пудра захар, със сладко, компот или пък солена гарнитура"

Необходими Продукти

  • кефир - 500 мл (2 части мляко+1 част вода)
  • захар - 6 ч.л
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 с.л.
  • майонеза - 50 мл
  • яйца - 1 брой
  • мая - 2 щипки
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода със захар. Направете кефира от млякото и водата, като трябва да е по-гъстичък. Смесете всички продукти и замесете гладко и меко тесто. Оставете го на топло да втаса за 30 минути.

Разточете тестото на кора с дебелина до 1-2 см и с чаша или друга форма изрежете бухтичките. Пускайте ги да се пържат в повечко сгорещено олио. Ще видите как започват да се надуват. Трябва да ги обърнете да се изпържат равномерно отвсякъде.

Отцеждайте готовите съботни бухти върху решетка или кухненска хартия. Поднесете ги, поръсени с пудра захар, със сладко, компот или пък солена гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка: