Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Белтъчен омлет с чушка и овче сирене

Белтъчен омлет с чушка и овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Белтъчен омлет с чушка и овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Пригответе вкусен и много здравословен омлет и хапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • сиврия - 1 голяма чушка
  • белтъци - 4 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • овче сирене - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката се измива, изтърбушва и почиства от семките.

Накълцва се на ситни кубчета и се сотира леко в тиган с незалепващо покритие и загрятото масло.

Овкусява се с хималайска сол.

Върху леко запечена и хрупкава чушка изсипваме разбитите белтъци. Натрошаваме сиренцето отгоре.

Като се запече от едната страна, с помощта на лопатка загъваме омлета, за да се задуши. Като се надуе, значи е напълно готов.

Може да се сервира със зелена салата, доматена или каквато пожелаете - по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: