Начин на приготвяне
Първо си пригответе всички продукти, като нарежете зелето и лука на тънки жулиени, а моркова настържете на едро ренде. Каймата подправете с черния пипер, кимион и сол .
Сгорещете по -голямата част от олиото в дълбок тиган (уок) или тенджерка на среден огън. Запържете лука за няколко минутки до полуготовност, не трябва да се препържва или омеква прекалено.
Прибавете овкусената кайма и бъркайте интензивно, като разбивате добре там, където се образуват по-големи топчета. Каймата трябва да стане на трохи.
Сложете доматеното пюре със захарта, запържете за кратко и веднага сипете водата, зеленцето, червения пипер и останалата мазнина. Разбъркайте добре и прибавете още малко сол, за да слегне по-бързо зелето.
След 2-3 минути сложете и морковите и отново бъркайте. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави, затова гответе само още около 3-4 минути и отстранете от огъня.
Разтелете корите за баница и взимайте една по една, сгъвайки я на две, слагайки по 3 с. л. от сместа или колкото прецените, че ви е достатъчно за пълнеж, подвивайки навътре двата надлъжни края, и после навивайки на рулце. Приложила съм снимки, простичко е.
Наредете в тавичка, предварително намаслена и по желание, напръскайте рулцата с малко мазнина.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до желания от вас загар.
По-нездравословния вариант е да бъдат изпържени във обилно количество олио, като също стават чудесни, но поемат много мазнина и следователно, освен че не са полезни, стават и много калорични.
Оставям на вашите предпочитания как желаете да ги приготвите :) Аз ги предпочитам печени.
Да ви е сладко!