Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца със зеле и кайма

Рулца със зеле и кайма

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Рулца със зеле и кайма
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Пролетни рулца с вкусна плънка, които може да приготвите на фурна или пържени"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г, фини
  • зеле - 220 г, прясно
  • кайма - 200 г, смес
  • морков - 1 бр., голям
  • лук - 1 глава, средна
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кимион - на вкус
  • олио - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе всички продукти, като нарежете зелето и лука на тънки жулиени, а моркова настържете на едро ренде. Каймата подправете с черния пипер, кимион и сол .

Сгорещете по -голямата част от олиото в дълбок тиган (уок) или тенджерка на среден огън. Запържете лука за няколко минутки до полуготовност, не трябва да се препържва или омеква прекалено.

Прибавете овкусената кайма и бъркайте интензивно, като разбивате добре там, където се образуват по-големи топчета. Каймата трябва да стане на трохи.

Сложете доматеното пюре със захарта, запържете за кратко и веднага сипете водата, зеленцето, червения пипер и останалата мазнина. Разбъркайте добре и прибавете още малко сол, за да слегне по-бързо зелето.

След 2-3 минути сложете и морковите и отново бъркайте. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави, затова гответе само още около 3-4 минути и отстранете от огъня.

Разтелете корите за баница и взимайте една по една, сгъвайки я на две, слагайки по 3 с. л. от сместа или колкото прецените, че ви е достатъчно за пълнеж, подвивайки навътре двата надлъжни края, и после навивайки на рулце. Приложила съм снимки, простичко е.

Наредете в тавичка, предварително намаслена и по желание, напръскайте рулцата с малко мазнина.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до желания от вас загар.

По-нездравословния вариант е да бъдат изпържени във обилно количество олио, като също стават чудесни, но поемат много мазнина и следователно, освен че не са полезни, стават и много калорични.

Оставям на вашите предпочитания как желаете да ги приготвите :) Аз ги предпочитам печени.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: