Тутманикът на леля

Тутманикът на леля2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Единственото по-вкусно нещо от тутманикът на мама, е тутманикът на леля - ако не вярвате, опитайте"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч. или вода
  • мая - 1 куубче
  • яйца - 3 бр. + 1 жълтък
  • сирене
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк и удобен съд сложете брашното, направете ямичка, в нея сложете трите яйца + оставащия белтък. Разтворете маята в топла вода или мляко с една лъжичка сол и изсипвайте леко, докато замесвате.

Омесва се средно меко тесто, което се разделя на три топки. Всяка една топка се разточва и се намазва с олио и се поръсва с натрошено сирене и така с всички се редуват.

След което навиваме на руло и леко разтегляме. Режем на парчета и редим в намазнена тава. Оставаме да втаса за 1 час, после намазваме с разбития жълтък. Пече се на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: