Начин на приготвяне
Това е рецепта, която научих от моята вуйна, супер бърза закуска и страшно вкусна :) Тъй като от брашно до брашно има разлика, не се ангажирам с количество, тестото трябва да е по-гъсто от това за кекс и, един вид, да го излеете в тавичката.
Погасяме бакпулвера в киселото мляко и след това добавяме останалите съставки без брашното, а като за предпоследно - сиренето, кашкавала или колбаса, който сме си избрали за нашия тутманик.
Разбъркваме и почваме да добавяме брашно, докато получим тази гъстота, за която споменах - по гъсто от смес за кекс и, един вид, да можем да я излеем в избраната от вас форма за печене.
Намажете с мазнина предварително формата, ако искате и ръснете брашънце, та да сте по-сигурни, че няма да залепне. След като тестото е във формата, може да му наслагате парченца масло отгоре или да го намажете с олио, и го слагате във фурната.
Печем на 150-160 градуса до готовност. Проверявайте с клечица.
Приятно похапване!