Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерена температура. Запържете бутчетата до златисто от всички страни (за около 15 мин.) Междувременно почистете червената чушка и я нарежете на едри парчета.
Обелете и нарежете на кръгчета чоризо. Почистете и нарежете лука и чесъна на ситно. Извадете бутчетата от тигана и намалете температурата на котлона.
Изсипете нарязаните лук и червена чушка и гответе около 10 мин. до омекване. Добавете чоризото и чесъна и запържете за около 5 мин. Разбъркайте с доматеното пюре и гответе около минута.
Върнете пилешките бутчета и добавете мащерката, бялото вино и бульона. След като заври, покрийте с капак и оставете ястието да се готви около 25 мин. на тих огън.
При готовност добавете ориза и гответе още около 20 мин., или докато се сготви оризът.
При необходимост, ако оризът не е сготвен, а е абсорбирал цялата течност, можете да добавите бульон или вода до напълното му сготвяне. Накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз.
Пилешките бутчета с чоризо и ориз са много вкусни.