Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер или се стриват на трохи, след което към тях се добавят разтопеното масло, сокът и рендосаните кори от портокала, течният шоколад и всичко се разбърква хубаво.
В подходяща форма за торта на дъното сипваме бисквитената смес и притискаме равномерно, докато получим равен блат. Върху него редим нарязани на парченца шоколадови бонбони (няма точна бройка, 5-6 са достатъчни, но ако искате може да сложите и повечко).
Поставяме в хладилник и продължаваме с останалите слоеве. Заквасената сметана се разбърква заедно с фъстъчения крем, докато стане с гладка консистенция. Желатинът се обработва, както е описано на пакетчето (поставя се в 30 мл вода, докато набъбне, след което се разтопява на водна баня или за няколко секунди в микровълнова печка).
Втечненият желатин се прибавя към фъстъчения крем и отново се разбърква добре. Изваждате от хладилника формата с бисквитения блат и бонбоните и изливате отгоре фъстъчено-сметановия крем. Заравнявате го и отново прибирате в хладилник, докато направите и шоколадовия слой.
За него разтопявате шоколадите на водна баня и ги разбърквате със сметаната. Заливате най-отгоре тортата и прибирате, за да стегне в хладилник. На сутринта или няколко часа по-късно, преди поднасяне, може да я декорирате по свой избор с останалите бонбони от кутията.
Благодарности на Теодора Титова за вкусната рецепта.
Коментари