Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки дреболии с ориз и зелен лук

Агнешки дреболии с ориз и зелен лук

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Агнешки дреболии с ориз и зелен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Поднесете като самостоятелно ястие или като гарнитура към агнешкото - и в двата случая ще се услади на всички на трапезата"

Необходими Продукти

  • карантия - 300 г агнешки дреболии
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 2 глави, зрял
  • ориз - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 2 - 3 листенца
  • чер пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се измиват добре, нарязват се на дребни еднакви по размер парченца. Слагат се в голяма тенджера с достатъчно количество вода, така че да ги покрие, и се поставят на силен огън на котлона. Дреболиите трябва да врат около един час.

Изчистват се зеления и зрелия лук и се нарязват на дребно в тавичката, в която ще се готви ястието. Добавя се щипка сол на вкус. Лукът се запържава, докато омекне.

Изчиства се оризът, измива се добре (може да се изкисне за няколко минути, но не е необходимо) и се прибавя към омекналия лук. След като се запържи оризът, се добавят врелите дреболийки.

Постепенно се добавя вода и се разбърква. Магданозът и джодженът се нарязват на много ситно и с черния пипер се добавят към ориза. След като оризът поври десетина минути, тавичката се поставя в предварително загрятата фурна.

Оризът се пече около двадесет минути до половин час. Хубаво е ястието да се сервира топло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: