Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пиле със сос бешамел в гювече

Пиле със сос бешамел в гювече

Пиле със сос бешамел в гювече
Снимка: Веселина Константинова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Затворете очи и се насладете на великолепния вкусна това пиле със сос бешамел в гювече"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г от бут
  • лук - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 70 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го със зехтина, докато омекне. Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо.

Похлупете с капак и запържете, докато месото си промени цвета. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете месото в три гювечета. Отделно разтопете маслото. Добавете брашното и при непрекъснато бъркане с дървена лъжица запържете до златист цвят. Прибавете прясното мляко на тънка струйка.

Бъркайте непрекъснато да разтварянето на брашното и сгъстяване на соса.

Полейте със сос върху месото в гювечетата. Запечете в загрята фурна до получаването на кафеникав загар.

Поръсете с настърган кашкавал преди края на печенето и допечете до разтопяването му.

Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Пилето със сос бешамел в гювече е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: