Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Франзела с босилеково масло

Франзела с босилеково масло

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492371
Франзела с босилеково масло
Снимка: Анелия Цонева
2 / 3
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Няма да устоите на аромата, няма да устоите на вкусна - затова хапнете с удоволствие и без никаква мярка"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • масло - 1 бр. /125 г/ краве
  • чесън - 5 бр. пресен, пера
  • лимонова трева - 5 стръка
  • босилек - 5 бр. листенца
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кръстообразни разрези, широки около 1 пръст и дълбоки не повече от 1. 5 см, по цялата дължина на франзелата. Накълцайте възможно най-ситно билките.

Оставете маслото да се размекне, но не и да става течно. В купичка смесете маслото с накълцаните билки и разбъркайте, докато стане еднородна смес.

Пресипете маслото върху парче фолио за свежо съхранение. Завийте и оформете като салам. Оставете калъпчето във фризера за тридесетина минути да се стегне.

Когато стане отново с твърдостта на обикновено краве масло, нарежете толкова кръгчета, колкото са разрезите на франзелата. Останалото масло може да запазите в хладилника.

Във всеки процеп на хлебчето тръснете щипка сол и поставете резенче масло. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете по средата на фурната.

Дръжте франзелата само няколко минути, колкото да се зачерви съвсем леко и маслото да се разтопи. Поднесете топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: