Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Уникално руло Стефани в кексова форма

Уникално руло Стефани в кексова форма

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Уникално руло Стефани в кексова форма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Който разбира, руло Стефани в кексова форма приготвя - лесно и гарантирано вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • морков - 1 бр. по - голям
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 бр. стар, по малка глава
  • магданоз - 1/2 вр.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • галета - 4 с.л. общо
  • сода - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме да се варят 3 яйца и морковът.

През това време взимаме голяма купа и слагаме каймата, като към нея прибавим 2 яйца, зеления и стария лук нарязваме на много ситно, магданозът е също нарязан на ситно, чубрица, кимион, 2 с.л. от галета, сол , черен пипер и содата.

Размесваме много хубаво каймата и я оставяме да престои поне 30 мин в хладилник.

След като се сварят яйцата, ги нарязваме на 4, моркова - на 6, ако е по-голям, също и киселите краставички - и тях на 4 парчета.

Намазваме формата за кекс с олио и 1 с.л галета.

Взимаме половината от каймата и я разстиламе на дъното на формата.

След това взимаме от киселите краставички и ги редим в форма на кръг и върху тях по същия начин прибавяме яйцата и моркова.

Слагаме и другата част от каймата, като леко притиснем отстрани, за да залепне хубаво.

Отгоре поръсваме соленото руло с 1 с.л галета навсякъде.

Слагаме да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за 50 мин или до готовност.

Когато е готово, го обръщате и сервирате с гарнитура по ваше желание.

Уникалното руло Стефани в кексова форма е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна Димова
Диляна Димова
Здравейте, рулото изглежда страхотно! Моята форма за кекс е с подвижно дъно и се чудя дали няма да потече, когато се пече? Благодаря Ви за отговора предварително!
07.12.2017 15:11
6