Начин на приготвяне
Пилето се почиства, измива и се намазва от всички страни с масло, сол и черен пипер. Във вътрешността му се поставят 2 стръка розмарин, лимона разрязан на 2 и главата лук, разрязана на четири. Другата глава лук се разрязва на едри парчета в тава и върху тях се слага пилето да се пече.
Добавя се зехтинът, виното и малко вода, толкова че дъното на тавата да се покрие с поне 2 пръста течност. Завива се с алуминиево фолио и се пече около час в предварително загрята фурна на 180 градуса и още 30 мин без фолио.
Картофите се белят и нарязват на пръчици. Бланшират се в подсолена вода за 5-6 мин, след което се отцеждат от водата и се слагат във фризера за половин час. По този начин ще се намали съдържанието на вода в тях.
След това се изваждат и пържат в горещо олио. Докато се пържат, хималайската сол се смесва с настърганата портокалова кора и останалия стък розмарин. След като се изпържат, се поръсват с приготвената портокалова сол.