Патладжанени гондоли

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Патладжанени гондоли
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За хората с изтънчен вкус, които държат винаги да хапват само най-вкусното"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр.
  • лук - 1 главичка
  • кайма - 300 г смес
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати - 3 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани срежете по дължина и издълбайте с лъжица вътрешността. Поръсете със сол и оставете за около половин час да си пуснат черната вода. Издълбаната част също посолете. Измийте патладжана със студена вода.

Нарежете лука на кубчета и запържете в сгорещено олио. Прибавете част от издълбания патладжан, като преди това също накълцайте на кубчета.

Размийте каймата със 100 мл студена вода и разбъркайте. По този начин не става на едри топчета. Сипете я към към лука.

Прибавете един обелен домат, нарязан на ситни кубчета, и подправете с черен пипер, кимион, чубрица и щипка червен пипер.

На дъното тавичката, в която ще се пече, се слага останалата част от издълбания патладжан и вторият червен домат, нарязан на резени. Поръсете с 3-4 лъжици олио и залейте с една кафена чашка вода. Отгоре подредете патладжаните и сложете във фурната да се пекат на 180 градуса, докато омекнат.

Когато са почти готови, извадете пълнените патладжани и поръсете с настърган кашкавал. Украсете с 2-3 резенчета чери домати. Отново се връщат във фурната, да се запече кашкавалът.

Няколко пръжнати чорбаджийски чушки и един обелен пресен червен домат, подрязан откъм дръжката и поръсен с магданоз, допълват вкуса на лятото.

Патладжанените гондоли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Изглежда страхотно и аз ще опитам!
08.08.2020 19:30
1
Потребител#182579
Потребител#182579
Получи се много вкусно.
08.08.2020 19:28